In North Goa, the place a river meets the ocean, stands this stunning vacation house


Location is every part in actual property. This home-owner is aware of it solely too effectively. Which is why, in 2007, on a piece journey to Goa, when he was driving previous a cove bracketed by a river assembly its tributary and flowing into the ocean, he knew he’d struck real-estate gold. “The sight of the crescent formed seaside; the river flowing in; the fishermen’s boats; the mountains within the background; the seagulls, and the fixed roar of the waves—I used to be mesmerised!”

It’s not shocking although, this nostril for prime property. The home-owner, in any case, has been within the property improvement enterprise for nearly three many years. This house although, meant as a getaway for his giant enterprise household “with children of all ages”, was extra of a ardour undertaking led by his career. 

The situation

The house is a literal hop, skip and leap away from each Kegdole and Quedevelim seashores in Nerul village, in North Goa. It sits proper throughout the arterial Nerul-Reis Magos street, overlooking the purpose the place the Nerul river merges with its mother or father, the Mandovi, and each move into the Arabian sea. As places went, it was not possible to beat. 

To take the very best benefit of it, the home-owner bought in contact with Rachna Agarwal, founder and principal at Studio IAAD. The Gurgaon-based studio’s philosophy is to design areas that “nourish, energise and enrich one’s residing expertise”, Rachna says. As well as, the agency works in direction of design that ensures wholesome interactions between folks and the areas they inhabit. For the home-owner, whose passions embrace “creating habitats with an attractive interaction between the area and the skin world,” it was an ideal match. 

Designing the area

When Rachna first noticed the positioning, she was each awestruck and impressed. “It was virtually like a quaint little jungle. There was a small fisherman’s hut hid behind overgrown grassland that gave the positioning a way of quiet serenity,” she says. Distant however accessible, and untouched for a very long time, it was the proper setting for a vacation house. 





Supply hyperlink